donderdag 8 september 2011

naar de kust

We verlaten St.Jean enz. met onder de arm een prachtig weerbericht en een stuk kaas dat Marian eigenlijk wel zou willen hebben. Maar nee, dit was voor Monique die we in Hasparren wilden treffen. Helaas was ze niet thuis en hebben we de Cantal-kaas daar achtergelaten.

De route leidde ons weer via veel witte weggetjes, gesloten LPG-pompen en peperdure restaurantjes naar een stukje bosrand, zodat het baguetje daar kon worden opgepeuzeld. De cultus met de pepers hebben we niet helemaal begrepen, maar was wel een toeristische topper.
Allengs naderden we de kust en kwam ook de drukte dichterbij. Het is hier gewoon nog "seizoen".De camperplaatsen waren overvol en de campervriendelijkheid van de kustplaatsen ver te zoeken.
Uiteindelijk ploffen we neer op een camping in Hendaye. Het voordeel is dat we dan ook de airco kunnen uitproberen. De temperatuur was inmiddels de 30 grC gepasseerd.
'sMiddags werden we nog getracteerd op een oefenvoorstelling van de "Patrouille de France", die met bulderend geweld een schitterende luchtshow voorschotelde:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten